У пошуках тепла та релаксу

Погодьтеся, коли погода особливо не балує, так приємно думати про щось тепле, затишне. А ще приємніше винагородити себе, скажімо, наприкінці тижня за високу працездатність чи зняти напругу безсонних ночей та робочих буднів.

Я в таких випадках відразу згадую досвід наших мудрих предків, вони знали секрети ефективного відпочинку і швидкого відновлення.

Що я? Про фітопаротерапію в кедровій бочці та масаж гарячим камінням. А найприємніше в цих процедурах вони майже не мають протипоказань.

Чи відчуваєте втому в тілі і холод у душі? Згадайте про потужну енергетику води та каменю! Втім, про це докладніше.

Фітобочка (фітопаротерапія в кедровій бочці)

Якщо ви ніколи не парилися у фітобочку, то ви нічого не знаєте про релакс!

Тільки уявіть: 20 хвилин у зручній позі ви сидите в кедровій бочці, а ваше тіло тим часом ніжно огортає цілющою парою. Чому цілющим? Тому що бочка виготовлена ​​з кедра, а в парогенератор додаються лікарські трави. Корисні фітонциди безперешкодно потрапляють через пори вашої шкіри в кров та збагачують її.

Ваші суглоби скажуть вам «дякую», крім того, покращується лімфоток, зміцнюється імунітет.

Якщо ви боїтеся гарячих процедур, тому що переживаєте з приводу свого самопочуття, термодатчик завжди можна встановити безпечну для вас температуру - від 30 до 55 градусів.

За рахунок 100% вологості в бочці навіть при температурі пари 30 градусів у людини спостерігається посилене потовиділення, а разом із згодом, як відомо, з організму виводяться токсини. А поки ваше тіло очищається, голова перебуває в повній безпеці - над фітобочкою, і ви дихайте свіжим прохолодним повітрям.

Але це ще не все! Наші наглядальні пращури помітили, що після фітопаротерапії корисно укутувати людину, щоб створити ефект термококону. І людина продовжує розслаблятися, але вже лежачи, а її організм тим часом оздоровлюється.

Як бонус після завершення цієї процедури — масаж з медом. М'язи, зв'язки, суглоби вже розігріті, а це чудово для масажу!

Масаж гарячим камінням (стоунтерапія)

Для початку трохи історії. Стоунтерапія – це масаж, який виконується камінням різної температури. Прийшов до нас зі Сходу. У Китаї використання гарячого каміння сягає своїм корінням за часів династії Чанг (2000-1500р до н.е.), де за допомогою гарячого каміння розслабляли м'язи і зменшували больові відчуття.

У чому полягає процедура? Сеанс стоунтерапії триває від 30 до 60 хвилин. Перед початком масажу на тіло наноситься олія. Застосовують різні олії - оливкова, з виноградних кісточок, кунжутна, мигдальна.

Починають з масажування гарячим камінням. Їх викладають у певному порядку, починаючи зі стоп, далі йдуть гомілки, стегна, вздовж хребта, шия. Рухи мають бути плавними та повільними. Тепло від нагрітого каменю діє не тільки на поверхню шкіри, а й проникає в глибші шари, стимулює приплив крові, кровообіг та лімфообіг, збагачує тканини киснем.

Після цього застосовують холодне каміння. Холод провокує звуження судин, тонізування організму. Чергування каміння різної температури призводить до того, що через деякий час ви припиняєте відчувати різницю і розслабляєтеся.

У яких випадках стоунтерапія корисна? Якщо вас турбує безсоння, хронічна втома, головний біль, дискомфорт і біль у суглобах, шиї, спині.

У чому полягає користь дії різних температур у поєднанні з масажем? Поліпшується кровообіг, знижуються біль у м'язах, підвищується імунітет, очищаються пори, виводяться токсини, розслабляється тіло, покращується психоемоційний стан.

Моя вам порада: заздалегідь подбайте, як і на чому добиратиметеся додому після таких процедур! Бо ноги самі, повірте, не несуть.

Здоров'я вам та вашим близьким!

Лікар Олег Ігнатьєв
Лікар Олег Ігнатьєв

Засновник мережі Natur Medical, лікар-натуропат

Читайте також:

Рубрики на блозі:

Залишити коментар

UA