Тяжка артилерія у профілактиці вірусних захворювань

Тема профілактики вірусних захворювань, здається, ніколи не втратить своєї актуальності. Саме профілактики, оскільки моя головна місія як лікаря передусім запобігти захворюванню.

Ви навіть не уявляєте, наскільки ефективна у цьому питанні фітотерапія! Я щороку вирушаю в походи до екологічно чистих зон, долаю десятки кілометрів Карпатами, щоб зібрати дари природи. Зазвичай я разом із моїми колегами готуємо по 200 мішків лікарських рослин. Фітозбори їх зцілюють, зміцнюють, оздоровлюють.

У боротьбі з грипом чи ГРВІ просто немає рівних таким лікарським рослинам, як елеутерокок, аралія маньчжурська, червоний корінь, левзея сафлороподібна.

Вживання екстракту з них – це відмінна профілактика будь-якої пори року. Але у разі прояву перших симптомів інтоксикації вірусом (головний біль, підвищення температури, лихоманка, втрата нюху), необхідно якнайшвидше заварити фітозбір для лікування гострих респіраторних вірусних інфекцій, грипу та застуди згідно з інструкцією. Адже вірус відкриває шлях бактеріям у клітину. Тому розвиваються ускладнення. Завдання трав – перешкоджати цьому. Тому у вас завжди в домашній аптечці має бути такий збір.

А взагалі я рекомендував би і дбайливим батькам, і адміністраціям шкіл, і керівництву підприємств потурбуватися про здоров'я дітей, учнів, вчителів, співробітників.

Наприклад, школярі однаково п'ють компоти, соки на перервах. Чому б не приготувати для них фіточаї? І для підвищення захисних сил організму корисно і смачно. Взяти шипшину, ехінацею, корінь елеутерококу, каркаде, заварити чай і видавати пити. Це саме стосується і підприємств. Хіба це проблема заварювати чай у термосі? Трав'яні чаї – це корисно, а й дешево. Я вже мовчу про економічні збитки, які зазнає підприємство у разі хвороби його співробітників. По собі знаю.

Як на мене, то знати про лікувальні властивості такого доступного засобу як трав'яний чай і не користуватися ним – злочин стосовно як себе, так і близьких.

Дбайте про своє здоров'я і давайте не хворітимемо.

Лікар Олег Ігнатьєв
Лікар Олег Ігнатьєв

Засновник мережі Natur Medical, лікар-натуропат

Читайте також:

Залишити коментар

UA