Лікуємо жовчний міхур за допомогою трав

Доброго дня, дорогі друзі! Сьогодні я хочу з вами поговорити про проблеми жовчного міхура і про те, як ми можемо допомогти йому за допомогою трав. Я лікар-фітотерапевт. Мене звати Олег Ігнатьєв.

Жовчний міхур виконує основну функцію - дозування подачі жовчі в дванадцятипалу кишку через сфінктер Одді. Від його роботи залежить весь процес травлення. Якщо запалюються стінки жовчного міхура, це захворювання називається холецистит, що означає запалення жовчного міхура. Причини можуть бути різними: це може бути спазм сфінктера Одді на тлі нервових переживань, а також застійні явища в жовчному міхурі, що виникають через порушення перистальтики, перетяжки в жовчному міхурі, хвилювання або просто через вроджену слабку гіпофункцію. Також важлива якість жовчі, яка залежить від стану печінки. У наступній передачі ми поговоримо про печінку та про те, якими лікарськими рослинами можемо їй допомогти.

Три моїх улюблених лікарських рослини, які допомагають прибрати застійні явища в жовчному міхурі, зняти нервовий спазм і забезпечують м'який жовчогінний ефект:

Перша рослина - це календула. Усе, що має жовтий або помаранчевий колір, має м'який жовчогінний ефект. Календула знімає запалення жовчних проток і має протизапальну дію. Це універсальна м'яка жовчогінна рослина.

Друга рослина - це безсмертникабо котячі лапки, як його називають у народі. Вона зберігає свій жовтий колір і має приємний запах українського степу. Безсмертник також має м'який жовчогінний ефект.

Третя рослина - це кульбаба. Її корінь, як і жовта квітка, акумулює на собі сонячну енергію. Корінь кульбаби має сильний жовчогінний ефект і знімає запалення жовчних проток. Кульбаба також допомагає в разі запалення хрящової системи. Ці три рослини покращують роботу жовчного міхура, знімають запалення жовчних проток, покращують відтік жовчі та знімають спазми як самого жовчного міхура, так і сфінктера Одді.

Як приймати ці чудові рослини?

Ми беремо по чайній ложці кожного або приблизно по щіпці. Заливаємо 600 мл води, доводимо до кипіння. Буквально півхвилини або одну хвилину кип'ятимо, потім укутуємо і настоюємо 30 хвилин. Проціджуємо в термос. Приймати потрібно по 200 мл тричі на день за півгодини до їди в теплому вигляді. Обов'язково за півгодини потрібно поїсти, щоб жовч, яка відтекла, могла зустрітися з їжею в дванадцятипалій кишці й почати свою роботу. Завдяки жовчі ферменти підшлункової залози стають активними, їжа добре розщеплюється, і в тонкому кишечнику відбувається її всмоктування.

Також ви можете замовити всі ці рослини (кульбаба, безсмертник і календула) в нашій клініці. Доставка по всій Україні.

Ваш лікар натуропат, фітотерапевт, сімейний терапевт Олег Ігнатьєв.

Теги:

проблеми жовчного міхура, лікування жовчного міхура травами, холецистит, фітотерапія жовчного міхура, спазм сфінктера Одді, застій жовчі, перистальтика жовчного міхура, запалення жовчних проток, жовчогінні рослини, календула для жовчного міхура, безсмертник для жовчного міхура, корінь кульбаби, поліпшення травлення, натуральні засоби для печінки, календула для жовчного міхура, корінь кульбаби, поліпшення травлення

Залишити коментар

UA